Onze Diensten

Welke diensten bieden wij aan?

1. Huidanalyse

Dankzij het Callegari toestel kunnen wij op professionele wijze een huidanalyse op maat aanbieden. Met dit professioneel meettoestel kunnen we de parameters van uw huid bepalen, zoals vochtgehalte (hydratatie), stevigheid en elasticiteit, talgproductie, pigmentatie, zuurtegraad, zonnetype, … De huidanalyse neemt een tiental minuten in beslag. Daarna nemen wij de nodige tijd om de resultaten met u te bespreken en u de aangepaste verzorging voor uw huidtype te adviseren.

2. Medicatieschema's

Op uw vraag kunnen we een medicatieschema aanmaken. Een medicatieschema is een handig hulpmiddel voor u als patiënt waardoor u een duidelijk inzicht krijgt in wanneer u welke medicatie dient te nemen. Bovendien is het een handig communicatie-instrument tussen de verschillende zorgverstrekkers. Als apotheker zijn wij goed geplaatst om een dergelijk medicatieschema op te maken. Wij hebben immers een overzicht over de voorgeschreven medicatie van de verschillende artsen. Daarnaast is het medicatieschema de basis voor bijna elk aspect van voortgezette farmaceutische zorg.

voorbeeld medicatieschema

3. Individuele medicatievoorbereiding (manueel)

Als u veel geneesmiddelen moet nemen, vaak met verschillende dosering, op verschillende tijdstippen en u wilt fouten vermijden, dan kunnen wij als apotheker u daarbij helpen. Nadat we eerst een persoonlijk medicatieschema hebben opgesteld, zullen we op basis daarvan de geneesmiddelen verdelen per innamemoment. De geneesmiddelen worden vervolgens samen verpakt volgens het tijdstip waarop u ze dient in te nemen: ’s morgens, ’s middags, ’s avonds of bij het slapengaan. Deze individuele medicatievoorbereiding draagt bij tot een correct gebruik van geneesmiddelen, voorkomt dubbel gebruik en respecteert het juiste moment van inname. U kan samen met ons bespreken of u de voorverpakte medicatie elke week of om de 14 dagen komt afhalen.

4. Voedingsadviezen

Heel wat medicamenteuze behandelingen gaan hand in hand met voedingsadviezen. Op vraag kan u voor bepaalde aandoeningen aangepaste voedingsadviezen verkrijgen. Bijvoorbeeld voedingsadvies bij jicht, hoge bloeddruk, diabetes, …

5. Verhuur van ...

Rolstoelen, krukken, aerosoltoestellen, rinoflow en ander materiaal voor thuisgezondheidszorg. Je kan de meeste toestellen en/of materialen bij ons ontlenen voor een korte of langere periode. Zo hoef je geen duur materiaal aan te kopen. Soms moet je een deel van het materiaal dat je huurt, om hygiënische redenen aankopen (bijvoorbeeld het masker bij een aerosoltoestel). Bij de verhuur van materiaal vragen wij een waarborg die u uiteraard terugkrijgt indien u het materiaal in goede staat terugbrengt. Indien gewenst, kan u deze hulpmiddelen ook aankopen.